Menu

NIEUW(e service)! UitWoon in Roosendaal

Het Seksjournaal | NIEUW(e service)! UitWoon in Roosendaal | nieuwe-seksclub-roosendaal-bij-het-seksjournaal-2.jpg

De seksbioscoop GeWoon in Roosendaal (geef toe, het had de naam van een meubelboulevard kunnen zijn) krijgt naar alle waarschijnlijkheid na 20 maart een prostitutievergunning. Dat het nog kan in deze tijden, zeker zo tegen de gemeenteraadsverkiezingen, of...

Roosendaal, eerste Nederlandse treinstop vanuit het (semi-)buitenlandse zuiden, laatste halte vanuit Nederland. Een typisch spoordorp (geen stadsrechten sinds 1815) en dat weten de Roosendalers/Tullepetaoners maar al te goed. Niet alleen tijdens carnaval waar die bijnaam vandaan komt, maar ook in het dagelijks leven; rijen doorgaande en rangeersporen die de binnenstad doorklieven. Seksbioscoop GeWoon in Roosendaal blijkt al 30 jaar ten zuidoosten van de drukste sporenkluwen te bestaan, aan de Brugstraat 81.

Lekkere website

Club en website van GeWoon in Roosendaal (GWR - hun afko): beide hebben wij nooit bezocht. Maar na het zien van de site - fris, uitnodigend, informatief, vele doelgroepen die worden aangesproken, lekkere tekstjes - denken wij erover om daadwerkelijk een dagje Zuidoost-Brabant te doen. De vraag is alleen of dat nog voor of na de vergunningverlening gaat gebeuren. Clubs waar dames en heren betaalde seks aanbieden kennen we wel, wij komen voor bioscoop- en randgebeuren. (Tip voor zachte eieren zoals wij: hun Fluistertuin...)

Tegen de wind in of... stormvoorbereiding?

Dat de tent al ver in het vergunningaanvraagproces zit verbaast ons. Met het aantreden van de huidige regering voorspelden wij dat het fenomeen seksbioscoop weer terug zou keren in het straatbeeld als Rutte III inderdaad prostitutie moeilijker zou maken. Nu de regering al zo'n 4 maanden op weg is, leidden voor-als-nog hun woorden nog niet tot echte daden. Maar goed, ben je al een seksbioscoop, dan heb je best lef om daarnaast een prostitutievergunning aan te vragen in deze tijden.
Of... is het misschien zo dat het college van B&W (1,5 lokalo, 1 CDA, 1 SP) en de gemeenteraad de vergunning afgeven voordat het lokale politieke klimaat wat meer op het landelijke beeld gaat lijken na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart? Zoiets als: "Laten we ze die vergunning maar alvast geven. Dat wordt een gedoe voor een nieuw bestuur om die weer af te nemen. En als dat dan gebeurt, hebben ze/we altijd de bioscoop nog."

Je-weet-het-niet. Maar... volg Het Seksjournaal dan blijf je op de hoogte wat wij (gaan) weten. Bijna in real-time. Voor nu: plezier!

Auteur: Redactie
Publicatie: 03/03/2018 16:09